У Марганці встановили обладнання, яке дозволяє забезпечити питною водою медзаклади – УКРІНФОРМ

У громаді на Дніпропетровщині, яка через підрив Каховської ГЕС залишилась без води, за кошти волонтерів встановили обладнання, що забезпечує питною водою медичні заклади – про це повідомляє Укрінформ з посиланням на голову Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.


«Марганець. Відвідав місто, де через підрив росіянами Каховської ГЕС без централізованого водопостачання залишилось майже 35 тис мешканців. Роботи з його відновлення тривають. У місті прокладають нові водогони. Але до завершення цих проєктів потрібні альтернативні рішення. Одне з таких – очисна станція. Обладнання передали благодійники. Його вартість – 75 тис доларів. Всередині – американсько-бельгійське начиння. Установка вже забезпечує питною водою високої якості три медзаклади міста. Живиться зі свердловини. Фільтрувальна споруда пересувна. Може використовуватися на різних ділянках» - написав він.


 У Нікополі, який також нині без централізованого водопостачання, триває модернізація мереж і втілюється державний інфраструктурний проєкт. Голова ОВА проінспектував пункти видачі води.